Translate

"Бескрајна Архива прилога ЗАВЕТИНА" (TUMBLER)

МИЛОШ МИЛОЈЕВИЋ

среда, 25. јануар 2023.

МИСЛИТЕ ДА СУ СЕ СРБИ УЗНЕМИРИЛИ ШТО ИХ СВЕТ НЕ ВОЛИ?

 

 

Неко ми је послао следећи текст са Вибера ...


IDENTITET. -Kako jedna Britanka opisuje Srbe u svojoj knjizi?
Džonatan Li Vajs u svojoj knjizi „Pupoljak zla“ ovako piše o Srbima:
Foto: Facebook
Veoma čudan narod: ne možete ih uklopiti ni u jedan svetski poredak. Iako znaju da gube, bez krvi se neće odreći nijedne svoje teritorije. Tokom Drugog svetskog rata stradali su koliko i Jevreji.

Za jednog nemačkog vojnika ubijeno je 100 Srba, mađarske kaznene jedinice su ih poklale i bacile ispod novosadskog mosta. Bugari su upadali u njihova sela i na najbrutalniji način ubijali žene, decu i starce.




Ustaška vojska je napravila poseban nož za klanje Srba, a sa njim su išli katolički sveštenici govoreći: „Vi koljite, a mi ćemo vas osloboditi od grehova“. Osmanlije su im oduzele mušku decu. Krstili su ih i muslimani i katolici.

U Prvom svetskom ratu Francuzi su im slali topove, ali pogrešne topove da bi se što duže branili i što više ginuli; slali su im brašno za vojsku pomešano sa piljevinom, da bi im na kraju rata naplatili i pertle. Nemački avioni su ih bombardovali 1941. godine, a saveznički avioni 1944. godine.



Rekli su „ne“ Osmanlijama, „ne“ Austrougarima, ustali su protiv nemačke okupacije, a protiv Staljina 1948. Nikada nisu hteli da pristupe bilo kakvom savezu, bilo kom paktu, niti da izađu van svojih granica.

Na Kosovu su stali protiv Otomanskog carstva da bi zaštitili Evropu.

Kasnije su ustali protiv Austrougarske da zaštite svoju veru.

Nema imperije ili sile protiv koje nisu ustali. Ubili su cara Murata i prestolonaslednika Ferdinanda, a svom kralju odrubili glavu kada je pokušao da ih potčini austrougarskom politikom.

Zanimljivo je i da su u trenucima svih svojih krvavih istorijskih stradanja uvek ostajali bez saveznika. Pobedili su na bojnom polju, ali izgubili za pregovaračkim stolom.

Štaviše, oni nikada nisu bili teroristi ili antisemiti.

Vole sve podjednako, ni mrave ne gaze jer su i oni božja stvorenja.

Mnogo su krvarili za Evropu, a nad srpskom sudbinom još niko nije zaplakao. Svet je nekako oduševljeno prihvatio njihovu satanizaciju, a niko nije pomislio da se oni jednostavno brane. Mislite da su Srbi uznemireni što ih svet ne voli?

Verujte mi, ni najmanje.
Gotovo da nisu ni pokušali da ubede svet.

Srbi sve što im se dešava smatraju svojevrsnim antihristovim udarom na pravoslavlje, a u toj borbi jedini im je saveznik Bog.

        (подвлачења су моја)  (не подмицењујем вас и нећу да преводим шта је писац хтео да каже. Верујте, речи и догађаји, ме ПРЕСТИЖУ.)

*    *

       Агилни сарадници шаљу текстове, које све не могу да публикујем!

       Немам помоћника!

 

*  * 



Нема коментара:

Постави коментар

Диоптрије ПОРТАЛА Великих претеча | Сазвежђа З